Specialisten in Psychodiagnostiek

Psychologisch onderzoek <Test uzelf>

Psychologische testen geven inzicht in uw psychologisch functioneren. De uitkomsten van deze testen kunnen voor u van belang zijn als u hulp vraagt, bijvoorbeeld omdat u vastloopt op het werk of bij persoonlijke problemen. Het is heel goed mogelijk dat u soms twijfelt over uw functioneren en wilt laten onderzoeken wat er met u aan de hand is. Dit kan in overleg met uw huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist. 

De uitkomsten van psychologische testen geven ook uw therapeut belangrijke informatie om een psychologische en psychiatrische diagnose te kunnen stellen en om het behandelplan, waarop uw behandeling wordt gebaseerd, te kunnen maken.

Psychologische testen worden zowel aan het begin van een diagnostisch traject gedaan als tijdens een behandeling, zeker als de behandeling onvoldoende vooruitgang boekt. 

Testraad adviseert niet alleen over de behandeling, maar heeft ook behandelmodules bij AD(H)D, Autisme en onvoldoende emotionele beheersing. De psychiater geeft zo nodig begeleidend advies over de medicatie. 

 

Hoe kunt u een onderzoek aanvragen?

Aanvraag door uw behandelaar in de specialistische GGZ
De psychiater, psychotherapeut of klinisch psycholoog vraagt een psychologisch onderzoek aan bij Testraad. Daarna nodigt Testraad u uit voor het onderzoek. 

Zelf aanvragen, zelf betalen 
U vraagt zelf een onderzoek aan, dat u zelf wilt betalen, bijvoorbeeld omdat u geen dossier wilt, of geen behandeling wenst. Meer informatie vindt u op de pagina zelf aanvragen.

Aanvraag door de huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist
Vanaf 1 mei 2018 stopt Testraad met aanvragen voor onderzoek en behandeling op verwijzing van de huisarts.

Kosten

Als de huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist het onderzoek aanvraagt, worden de kosten van onderzoek en behandeling geheel of gedeeltelijk door uw zorgverzekeraar vergoed, afhankelijk van de voorwaarden van uw zorgverzekeringspolis.
De door ons geadviseerde behandelmodules horen integraal bij het onderzoeksaanbod. Onderzoek zonder behandeling wordt namelijk niet door uw zorgverzekering vergoed.
Uw eigen risico van €385,- in 2018 blijft voor uw rekening. Lees meer hierover in aanmelden met verwijsbrief

Als u het onderzoek zelf aanvraagt, betaalt u het onderzoek zelf. Zie de informatie op de pagina zelf aanvragen

Als uw behandelaar in de specialistische GGZ een psychodiagnostisch onderzoek aanvraagt, dan zijn daar geen directe kosten aan verbonden. 

 

Vragen?

Met al uw vragen kunt u terecht bij ons secretariaat. Ook als u vragen hebt over een verwijzing door uw huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist. Of als u wilt weten hoe u zich het beste kunt aanmelden, of wat de financiële consequenties voor u zijn.
U kunt ons bereiken via contact. Of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Psychologisch onderzoek

 Iedereen kan te maken krijgen
 met een periode in het leven
 dat het minder lekker loopt.
 Soms  biedt psychologisch
 onderzoek inzicht om de juiste
 vervolgstap te kunnen zetten.
 Test uzelf

 

 Vroegere diagnose 
 Heb je twijfels over een
 vroegere diagnose? Lees meer

 

 Kind en ouder
 Heeft je kind AD(H)D of Autisme
 en heb je vragen over je eigen
 functioneren? Lees meer

 

 Second opinion Lees meer

Behandelmodule

 In maximaal zes sessies van
 één uur leert u omgaan met
 óf AD(H)D óf Autisme óf
 Emotie Regulatie problemen.

 De behandeling
 -door  ervaren Sociaal
 Psychiatrisch Verpleegkundigen-
 is geprotocolleerd. 
 
 Een aanvullend psychiatrisch
 consult is soms nodig.
 Het rapport geeft adviezen
 hierover.

Contact

 stel een vraag via contact 
 of
 e-mail naar bureau@testraad.nl